2011. július 27., szerda

MAYORGA, JUAN - Szerelmeslevelek Sztálinhoz - Jelenlegi ára: 1 275 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
219171
MAYORGA, JUAN
Szerelmeslevelek Sztálinhoz
Juan Mayorga spanyol drámaíró 1965-ben született Madridban. Filozófia és matematika szakos diploma után a történelem és az esztétika területén folytatja kutatásait, számos tanulmányt ír Walter Benjaminről, Ernst Jüngerről, Georges Sorelről, Donoso Cortés-ről, Carl Schmittről és Franz Kafkáról. Majd drámaírói műhelyekben vesz részt Madridban és Londonban. 1992-ben a Marco Antonio de la Parca által vezetett írói műhely néhány tagja - José Ramón Fernández, Luis Miguel González Cruz, Raúl Hernández, Juan Mayorga - megalapítják az El Astillero nevű színházi könyvsorozatot. E vállalkozásban részt vesz Guillermo Heras rendező is. Mayorga 1989-től fordul a drámaírás felé, amikor Hét jóember (Siete hombre buenos) című első drámájáért irodalmi díjat kap. Azóta számos elismerésben részesült, 1992-ben Calderón díjat kapott a Még több hamu (Más ceniza) című drámája, 1998-ban az itt közölt Szerelmeslevelek Sztálinhoz (Cartas de amor a Stalin)című darabja elnyerte a Borne Díjat, 2007-ben Nemzeti Díjjal, 2009 Valle-Inclán díjjal tüntették ki. Mára világszerte játsszák darabjait: decemberben a párizsi Comédie Françaiseben felolvasó színházi formában mutatták be Copito de Nieve című művét, és talán mindeddig legjelentősebb, Himmelweg című darabját Jorge Lavelli rendezte Párizsban, jelenleg pedig New Yorkban játsszák. A magyar közönség Mayorgától 2008-ban a Kolozsvári Állami Színházban Az örök béké-t láthatta spanyol nyelven a Teatro de La Abadía társulatának előadásában.
Juan Mayorga jelenleg a madridi Nemzeti Színház művészeti vezetője. Magyar nyelven ez az első közölt műve. Egy drámaíró ,, idegennyelvi sorsa", remélhető továbbélése külföldi színpadon nagyban függ a fordítás minőségétől. E kiadás esetében erre garancia Scholz László neves műfordító, aki többek között Jorge Luis Borges, José Ortega y Gasset, Juan Carlos Onetti magyar nyelvű
megszólaltatója.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 1 275 Ft

Az aukció vége: 2011-08-03 19:07
. MAYORGA, JUAN - Szerelmeslevelek Sztálinhoz - Jelenlegi ára: 1 275 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése